.::Salam Setinggi Ukhuwah Sekencang Da'wah::.

Photobucket

Rabu, 11 Jun 2008

Buat Enti.. Nur Asyura Binti Jumat



Salam menempuh imtihan dan mehnah kehidupan…


Air mata takkan selamanye sunyi

Senyuman takkan selamanya berteman
Ketawa takkan selamanya girang…


Aku menjadi rindu zahir dan batin pada sahabat lama ku, Nur Asyura Bt Jumat…segala yang kami tempuhi selama di Kolej Matrikulasi Negeri Sembilan, cukup lumat dalam ingatan, aku hadam setiap saat dan tempoh perkenalan


“Kita sebenarnye dah lama sgt nak berkenalan ngan awak, 1st day register kt sini, kite dh Nampak awak, time tu sbnanye kite dh nak kenal awk”


“Ye ke? tak sangka sgt =]… kt tak prasan sgt”


“Mane taknye, awak jalan tunduk je..hihi”


“Awak, kite takut nk join JPP walaupun JPP bayangan”


“Kenape?”


“Kat sklh dulu, adela join society, tp plg aktif ngn puteri islam… cmne pun takut sgt bile ade ramai lelaki, mcm tadi…”


disambung lagi… “Kite takut sgt nk kerja ngan muslimin, tak biase rasanye, risau kalau2 ada masalah hati, tak ikhlas, benci, n ape2 yg mungkin…”


“ =)”


Itulah our first conversation yang dari hati ke hati… Berlaku di Dewan Serbaguna, selepas tazkirah Solat Zohor bersamaan dengan hari Jumaat, masih lagi dalam minggu orientasi…. semuanye sgt segar diingatan..


Asyura,
Angkatlah telefon ana…
Asyura,
Balaslah msg ana…
Asyura….
Jangan wat ginih..
Sungguh ana sygkan persahabatan kita..
Kita 3 serangkai Ana-Enti-Saidah…
Nur Asyura Binti Jumat
Ana akan cari nti…………………


Ya ALLAH... Kuatkanlah rabitah hati kami ini.. Sucikanlah niat di hati kami.. Ku pohon padaMu pertemukanlah kami di dunia ini kembali dan persatukanlah kami dengan IzinMu di syurgaMu jua...