.::Salam Setinggi Ukhuwah Sekencang Da'wah::.

Photobucket

Jumaat, 18 September 2009

Nota London 9 : Hati-hati

7 Jun (Ahad) : Pergi ke Carboot Sales di Old Coat, kedai outlet di Doncaster dan makan malam di Kebabish.


Carboot Sales, Old Coat:
Di sudut tepi, kiri dan kanan, pemandangan hijau memenuhi mata, tenang disudut hati...


Tiba di carboot sales, anjing kiri dan kanan, berdebar-debar juga =).. Tapi teringat bagaimana kisah seorang pelacur masuk syurga kerana memberi minum pada anjing =).. Buat pengetahuan semua, kami adik-beradik sedang belajar fekah tentang hukum memelihara anjing di dalam rumah, kerana isu ni sangat diutarakan di perkampungan kami. Wallahutaa'la'alam.Oultet Doncaster:

Comel sgt umar main kereta menan ni =)

Tapi terkezut bila masuk dalam tempat beli belah...Masmuk? bertanya pada kasut =)... Ini lah tanda 3 dot a.k.a kulit babi.. maka berhati-hatilah dalam berjual beli.. maka berhati-hatilah dalam kehidupan.. jangan disangka air yang tenang tiada buaya..

"Ataukah kamu mengira bahawa kamu akan masuk syurga, padahal belum datang kepadamu (cobaan) seperti (yang dialamai) orang-orang terdahulu sebelum kamu. Mereka ditimpa kemelaratan, penderitaan dan diguncang (dengan berbagai cubaan), sehingga Rasul dan orang-orang yang beriman bersamanya berkata, "Kapankah datang pertolongan ALLAH?" ingatlah, sesungguhnya pertolongan ALLAH itu dekat" 2:214

Tiada ulasan: